Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгорели газове над нормата...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изгорели газове над нормата...?

Абе неме пуснаха на прегледа заради газовете,какво да направя да ги намаля,Благодаря

Втори път:

Колега пиши смислени заглавия

ALFA CORSE

Не се стискай,бутни там някое еуро
    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

За по-сигурно (и да си нямаш после главоболия...) си спести еврото за подкуп, и вземи си прегледай свещите и кабелите, както и ламбда-сондата. Най-често те дават сериозно отражение на изходните газове.
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
        За по-сигурно (и да си нямаш после главоболия...) си спести еврото за подкуп, и вземи си прегледай свещите и кабелите, както и ламбда-сондата. Най-често те дават сериозно отражение на изходните газове.
        Как може да диагностираш, че свещите са ти свършили след като на външен вид са нормални. Без да купуваш нови и да сравниш преди/след
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game
          Как може да диагностираш, че свещите са ти свършили след като на външен вид са нормални. Без да купуваш нови и да сравниш преди/след
          1. Проверява се визуално състоянието на електродите;
          2. Замерва се разстоянието между тях - дали съответства на нормалното за типа и модела свещ.
          От мен толкоз - другото е за тестер
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

По темата:

Виж кой от газовете е над нормата и така може да се разбере коя е причината.
            Може да е богата сместа, бедна или катализатора да е свършил(На 100 000км вече почти не действа)

Затова поискай данните които ти изкарва компютъра и ги напиши.

Тук има хора които се занимават точно с газо анализатори и ще ти кажат от какво се получава отклонението.

Дано съм помогнал с нещо

[quote=Alfa User]
            Първоначално публикувано от "The_Game":3ik367ut
            , че свещите са ти свършили след като на външен вид са нормални.
            1. Проверява се визуално състоянието на електродите;
            2. Замерва се разстоянието между тях - дали съответства на нормалното за типа и модела свещ.
            От мен толкоз - другото е за тестер
            [/quote:3ik367ut]

Точно за външния вид имах предвид визуално дали електродите са наред И за разстоянието между електродите.
            Мерси

Спирам с OFF - а че само сера по темите ......
            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

A kolko struva tazi lambda sonda znaete li,i mnogo blagodaria za otgovora.

А колко струва тази ламбда сонда знаете ли и много благодаря за отговора?

Писането на кирилица е задължително в този форум!

ALFA CORSE

Comment

Първоначално публикувано от geivmi
                A kolko struva tazi lambda sonda znaete li,i mnogo blagodaria za otgovora.
                Ламбда сонда колега...цената и е 180-200 кинта.
                АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

2бр. свещи на цилиндар са сложени при 155 и др. за по добро изгаряне От там намаляват вредните емисии!......ако всичко е изправно(комутатори, свещи, ланда. дебитомер и т.н.)....не би триабвало Моята без катализатор ....влиза в нормите!...и те са много добри ...почти за стандарт ЕВО4
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Бре маа му стара как го правите тоз номер бе.
                    Моята пък не влиза в нормите, а уж е е ОК кочинката ( до колкото може да се каже изобщо за кола на 14-15 години)
                    Хем последно като ходих на преглед хубаво я бях подгрял колата, ама пак беше отгоре, еххх пусти катализатор къде ли се е загубил?
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Моята минава на преглед само с големия жълт талон и 30 лева. Никога не ми е мерено нищо и незнам, а и не искам да се ядосвам. Тя да върви па екологията не ме интересува. :P :P :P

ALFA 155 1.8TS 94г.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби
                        2бр. свещи на цилиндар са сложени при 155 и др. за по добро изгаряне От там намаляват вредните емисии!......ако всичко е изправно(комутатори, свещи, ланда. дебитомер и т.н.)....не би триабвало Моята без катализатор ....влиза в нормите!...и те са много добри ...почти за стандарт ЕВО4
                        Аз пък не съм виждал Алфа без катализатор да влиза в нормите
                        По скоро се доближава до нормите на колите с карбуратори
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Ако покраи бензина гори и масло?.....ниама как да влезне в нормата

Comment

Първоначално публикувано от vegatta_156
                            На следващия "Италфест" се обади да ти покажа моята...
                            За доказателство, мога да ти дам разпечатката от последния ГТП (месц май, 2007г)... колата е без катализатор и има само едно шумозагл. гърне - последното!
                            Надявам се, че и тази година няма да имам проблеми.
                            П.П.
                            - и аз като колегата по-горе, забелязах, че замерените стойности на изгорелите газове са доста под нормата!
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

[quote=Zm]
                              Първоначално публикувано от "vegatta_156":3m3p5ool
                              На следващия "Италфест" се обади да ти покажа моята...
                              За доказателство, мога да ти дам разпечатката от последния ГТП (месц май, 2007г)... колата е без катализатор и има само едно шумозагл. гърне - последното!
                              Надявам се, че и тази година няма да имам проблеми.
                              П.П.
                              - и аз като колегата по-горе, забелязах, че замерените стойности на изгорелите газове са доста под нормата![/quote:3m3p5ool] двоината искра, една от целите е за еколгичноста ...ако е изправна запалителната система и мотора не е издухан?....няма начин да не е в нормите

Comment

Working...
                              X